Kraantje Pappie voor de tweede keer dit jaar naar De Oosterpoort

GRONINGEN - De Groningse rapper Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, komt op donderdag 20 december voor de tweede keer dit jaar naar De Oosterpoort. Zijn concert op 9 maart in de Grote Zaal was in no time uitverkocht.

Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte een groots, eigen en elektronisch geluid en een verzameling aan gouden en platina hits, waaronder de singles; Waar Is Kraan, Feesttent, Pompen en De Manier. Het derde album Crane III behaalde de gouden status. Kraantje heeft samen met Bizzey, Chivv en Yung Felix de nieuwe single Ja uitgebracht. In januari van dit jaar kwam de track uit en stond meteen in de Top 40.

De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval is naast zijn muziek bekend van de Nederlandse showbizz. Zo presenteerde hij in 2013 samen met Geraldine Kempers ‘The Next MC’ en deed hij in 2016 mee met Expeditie Robinson. Naast rappen runt Kraantje een eigen muzieklabel en boekingsbedrijf.

Talloze optredens in Nederland en België bezorgden hem een onschendbare live-reputatie, mede door zijn unieke manier van rappen. Zo stond hij onder andere op grote shows als Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en Dutch Valley. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn wijst de geschiedenis uit dat Kraantje Pappie alles glansrijk transformeert tot een gegarandeerd groot feest.

Donderdag 20 december om 20.00 uur. Entree euro 20 (incl. euro 2,50 servicekosten).