Longpunt Groningen ‘tips en trucs voor het dagelijks leven’

GRONINGEN - Bij Longpunt Groningen gaat het 14 maart over ‘Tips en trucs voor het dagelijks leven, accepteren van je ziekte, omgaan met verlies’. Wat betekent dat voor jou als patiënt of voor je partner?

Wat is voor jou kwaliteit van leven, hoe kom je in je kracht en wat heb je daar voor nodig? Ida Mollema, maatschappelijk werker van het UMC Groningen is gastspreker deze middag.

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan Ida Mollema en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Locatie Immanuelkerk Overwinningsplein 1 Groningen om 14.00 uur. Betaald parkeren.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Martini Ziekenhuis. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar longpuntgroningen@longfonds.nl of bellen met Lammina Krol tel. (06) 20244269. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.