Whiskyfestival in de Der Aa-kerk Groningen

GRONINGEN - Whisky Festival Noord Nederland is van 23 maart tot en met 25 maart in de Der Aa-kerk Groningen.

Het festival is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar is juist ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker. Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn in de middeleeuwse Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers. Er zijn belangrijke whiskyschrijvers aanwezig die hun boeken signeren. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is gratis te proeven.

Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er arrangementen met een luxe proeverij. Ook zijn er dit weekend veel internationaal bekende schrijvers aanwezig, zoals Hans Offringa, Gordon Muir en Martine Nouet.

Vrijdagavond 23 maart 19.00 tot 22.30 uur, zaterdag 4 maart 13.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 22.30 uur, zondag 25 maart: 13.00 tot 16.30 uur. Entree euro 30 per persoon per sessie, euro 90 per persoon voor een passe-partout voor alle sessies. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk. De meeste whisky op het festival is voor de bezoekers gratis te proeven. Voor enkele speciale bottelingen moet bij de stands extra betaald worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.wfnn.nl.

Foto Harold Koopmans.