Kinderkunstexpositie in Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde

EELDE - In Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde is 10 maart van 11.00 tot 16.00 uur een kunstexpositie met kunstwerken van ruim 700 kinderen van twaalf verschillende basisscholen in de gemeente Tynaarlo.

Bij deze expositie zijn kunstwerken te zien die de kinderen hebben gemaakt tijdens workshops in Museum De Buitenplaats.

In januari en februari hebben de kinderen onder begeleiding van een kunstenaar van kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo(VTNL) de tentoonstelling van kunstenaar Erik Odijk bekeken. In deze tentoonstelling staat ‘de natuur en de sublieme ervaring die zijn kan opwekken’ centraal. Vervolgens zijn de kinderen, geïnspireerd door Erik Odijk zijn tekeningen en foto’s, zelf aan de slag gegaan tussen de kunstwerken in de tentoonstellingszaal. “De kinderen vonden het heel bijzonder dat ze niet in de klas, maar in de tentoonstellingszaal, tussen de kunstwerken, zelf creatief aan de slag mochten. Een kind kon bij binnenkomst de reactie ‘Wow het lijkt wel een kasteel!’ niet onderdrukken!”, aldus Josien van Beek, Adviseur Amateurkunst bij het ICO. De gemaakte kunstwerken zijn 10 maart van 11.00 tot 16.00 uur te zien bij Kijkboerderij ’t Hoogeveld aan de Helmerdijk 71 in Eelde.

Het project is georganiseerd omdat de gemeente Tynaarlo in 2017-2018 de culturele gemeente van Drenthe is. Het is een unieke samenwerking tussen de gemeente, Museum De Buitenplaats, kunstenaarsvereniging VTNL en het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur