Arjen Robben steunt wederom Swim Challenge

GRONINGEN - Een bijzonder evenement viert dit jaar een bijzonder jubileum. In augustus duiken honderden zwemmers het Reitdiep en de grachten van Groningen in om voor de vijfde keer geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

De afgelopen vier jaar zwommen deelnemers aan de Groningen Swim Challenge al ruim driehonderdduizend euro bijeen. Iedere editie ging het opgehaalde bedrag omhoog.

De eerste editie in 2014 kende ruim dertig deelnemers die zich inzetten voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Een jaar later ging de opbrengst naar het UCMG Kanker Researchfonds. Met elke editie groeide de Groningen Swim Challenge in omvang en opbrengst. Ook in 2018 zal het goede doel het UMCG Kanker Researchfonds zijn. Niemand minder dan Groninger en Bayern München-ster Arjen Robben is wederom ambassadeur van de Groningen Swim Challenge.

De Swim Challenge start net als de vorige edities in Zoutkamp. Teams van zwemmers duiken in estafettevorm het water in en leggen in totaal zo’n 33 kilometer af. Van Zoutkamp naar de Oosterhaven, hartje Groningen. Naast de traditionele variant vanuit Zoutkamp kunnen teams zich ook inschrijven voor een langere tocht vanaf het Lauwersmeer. Deze goed getrainde zwemmers leggen in dat geval vijftig kilometer af.

Een steentje bijdragen kan ook via de City Swim. Deelnemers aan dit unieke spektakel in de Diepenring zamelen geld in en zwemmen ruim anderhalf kilometer van de Westerhaven naar een heldenonthaal in de Oosterhaven. Daar eindigt de City Swim bij dezelfde finish als de Swim Challenge. In diezelfde Oosterhaven kunnen kinderen onder de zestien voor de Kids Swim het water in voor een afstand van 750 meter. Foto Swim Challence.