Welk schrijftalent wint Write Now! Groningen?

GRONINGEN - De jaarlijkse zoektocht naar schrijftalent is in volle gang! Jongeren van 15 tot en met 24 jaar sturen tot 3 april hun teksten in voor een nieuwe editie van schrijfwedstrijd Write Now!.

Tijdens de voorronde in Groningen op 2 mei maakt juryvoorzitter Emy Koopman bekend welke drie jonge schrijvers in de prijzen vallen en doorgaan naar de finale. Alle genres – verhalen, gedichten, columns, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. Teksten worden ingestuurd via writenow.nu, waarna de deelnemers ingedeeld worden in tien regionale voorronden. De voorronde in Groningen werd in 2015 gewonnen door de huidige stadsdichter Lilian Zielstra. Jante Wortel won in 2016 en tekende vorig jaar een contract bij Das Mag Uitgevers voor haar debuutroman.

De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk euro 250, euro 125 en euro 75 aan boekenbonnen. De eersteprijswinnaar gaat door naar de finale en daarnaast zullen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars een plek bemachtigen door zich te plaatsen met een wildcard. De hoofdprijs van Write Now! 2018 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival.