Fish komt terug naar De Oosterpoort

GRONINGEN - Derek William Dick, beter bekend als Fish, komt weer terug naar De Oosterpoort.

In 2016 stond hij in een uitverkochte Grote Zaal. Met zijn indrukwekkende voorkomen en sterke live-performance weet hij zijn vaak poëtische en maatschappijkritische nummers erg goed over te brengen op het publiek. Fish is de voormalige leadzanger van de progressieve rockband Marillion. Hun grote doorbraak was in 1985 met het album Misplaced Childhood, waarvan de hit Kayleigh hoog in de hitlijsten eindigde. Derek maakte in zijn zeven jaar met Marillion twee live-albums en vier studio-albums. In 1988 verliet hij de band en begon hij aan zijn solocarrière.

Solocarrière

In 2013 bracht hij zijn 10e solo-album Feast of Consequences uit, dat uitstekende kritieken kreeg van critici en fans. Ze vonden het zijn beste werk, sinds zijn solo-debuutalbum Vigil in a Wilderness of Mirrors.

Farewell to Childhood Tour

In 2015 kondigde hij aan dat hij zich vanaf 2020 wil terugtrekken uit de muziekbusiness. In dat licht begon hij toen aan de Farewell to Childhood tournee, waarmee hij een ode bracht aan het klassieke Marillion album Misplaced Childhood. De tournee was een groot succes met uitverkochte zalen door heel Europa, waaronder ook Groningen.

Laatste afscheid

Fish doet het nog eens dunnetjes over met een nieuwe tour. Hij vervolgt zijn afscheid met Clutching At Straws, het laatste album dat hij met Marillion maakte. Daarnaast is Fish bezig met Weltschmerz, zijn nieuwe en hoogstwaarschijnlijk laatste album dat in september wordt uitgebracht. Daarna volgt de Europese tour en doet hij op 15 november Groningen aan. Op 15 november 20.30 uur, euro 33,50 (inclusief € 3,50 servicekosten).