Blaasensemble Koninklijk Concertgebouworkest in De Oosterpoort

GRONINGEN - Blaasensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest met pianist Jeroen Bal geeft een concert op dinsdag 13 maart om 20.15 uur in de Kleine Zaal in De Oosterpoort

Het Blaasensemble bestaat uit zeven soloblazers van het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met pianist Jeroen Bal spelen zij muziek van drie componisten die graag schreven voor blaasinstrumenten. Martinů, geïnspireerd door het bruisende Parijs van de jaren twintig, Poulenc die als lid van de ‘Groupe des Six’ een nieuw geluid liet horen in een snelle stroom van muzikale gedachten, en Janáček die op zijn 70e de herinneringen aan zijn jeugd (mládí) in Moravië verklankte. Laat u verrassen door hun welluidende maar zeker niet eenvoudige werken: dit ensemble kan het mooiste halen uit deze composities, die niet vaak live zijn te horen.

Kaarten euro 32 (CJP en Collegekaart euro 12,50, Stadjerspas euro €22). In de prijzen zijn garderobe, consumptie in de pauze en programmatoelichting inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, via e-mail: kamermuziek.groningen@gmail.com of aan de kassa van De Oosterpoort (tel. 050-3680368)

Info www.groningsemuziekvereniging.nl en kamermuziek.groningen@gmail.com.