Erik Scherder hoofdspreker op PIJN-symposium in Groningen

GRONINGEN - Transcare-Pijn heeft samen met VU Amsterdam en INTER-PSY op 15 maart het symposium ‘PIJN! Van jong tot oud (en alles wat daar tussen zit).’

Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie vertelt tijdens het symposium over dementie en pijn, en de invloed van muziek. Daarnaast spreken andere deskundigen over diverse aspecten van pijn in verschillende leeftijdscategorieën. Het symposium vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur in het Noordlease stadion in Groningen.

Van alle volwassenen heeft naar schatting 1 op de 5 mensen last van chronische pijn. Chronische pijn kan verstrekkende gevolgen voor mensen hebben. Het kan een ontwrichtende invloed hebben op diverse facetten van het leven: stemming, levensvreugde, arbeidsparticipatie, school- en academische prestaties en ook op relationeel gebied.

Tijdens dit symposium wordt het onderwerp ‘pijn’ van verschillende kanten belicht door deskundigen van Isala Klinieken Zwolle, het Martini Ziekenhuis, het UMCG, de Vrije Universiteit Amsterdam en Transcare-pijn. Ook komt er een patiënte/ervaringsdeskundige aan het woord en Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, deelt zijn visie over pijn en topsport (hoe hij dat ervaren heeft in Nederland, Japan en België). Carl Blijd, psychiater en directeur behandelzaken bij INTER-PSY vervult de rol van dagvoorzitter.

Tot de doelgroep van dit symposium behoren huisartsen, medisch specialisten (zoals neurologen, anesthesiologen, revalidatieartsen), oefen- en fysiotherapeuten, POH-GGZ, pijnconsulenten, verpleegkundigen, psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen, psychologen en andere geïnteresseerde zorgprofessionals.

Aanmelden kan via www.transcare.nl/symposium.