Rabobank sponsort tentoonstelling De Ploeg Groninger Museum

GRONINGEN - Opnieuw verbindt de Rabobank haar naam aan een grote expositie in het Groninger Museum. Dit keer gaat het om een substantiële bijdrage aan Avant-Garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928.

Cultuursponsoring is één van de pijlers van de Rabobank. Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen: ‘Na de Werkmantentoonstelling in 2015 zijn wij trots ons nu wederom te verbinden aan een echte Groninger tentoonstelling namelijk De Ploeg. Deze keer samen met onze collegabanken Rabobank Noord Groningen en Zuid en Oost Groningen. Met onze samenwerking maken wij exposities voor het grote publiek toegankelijk en bieden wij onze leden extra voordeel. Het past bij onze lokale betrokkenheid om ons te verbinden aan een tentoonstelling van Groninger kunstenaars in ons mooie museum.

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, is verheugd over de samenwerking: ‘Kunst en sponsoring gaan perfect samen. Dat deze samenwerking een vervolg krijgt toont aan dat er sprake is van wederzijds vertrouwen tussen de Rabobank en het Groninger Museum. De structurele betrokkenheid van de Rabobank levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en beschikbaarheid van kunst en cultuur in Groningen.’

In 2015 steunde de bank de tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945). Leven en Werk.

De tentoonstelling Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928 opent op 26 mei. Foto Kees van de Veen.