Wende terug naar De Oosterpoort met MENS

GRONINGEN - Nadat Wende vorig jaar met drie uitverkochte concerten in de Stadsschouwburg en De Oosterpoort stond, staat zij op 16 november opnieuw naar Groningen.

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer; Wende is het allemaal en helemaal. Ze won met haar werk talloze nationale en internationale prijzen, waaronder twee Edisons en de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en bevlogen artiesten van Nederland. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends weet ze haar publiek telkens weer diep tussen hart en ziel te raken. Wende gebruikt het podium vooral voor uitdagende grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere verrassende rol spelen.

MENS

Wendes meest recente project MENS begon in 2017 als theaterconcert met als uitgangspunt een vraag: hoe ben ik mens tussen allemaal mensen, in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en ons onvermogen om grip te krijgen op wat er om ons heen gebeurt? Tijdens haar zoektocht naar waarheden ging Wende niet alleen te rade bij zichzelf maar ook bij schrijvers als Typhoon, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg en Dimitri Verhulst. Met producers Yan en Ludowic creëerde ze op basis van deze teksten een even rauw als spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes. De voorstelling werd begin 2018 bewerkt tot haar eerste Nederlandstalige album en toert inmiddels voor het tweede seizoen langs poppodia, festivals en geselecteerde theaters - bovendien is Wende vanaf 2018 artist in residence bij Koninklijk Theater Carré, als eerste Nederlandse artiest ooit. Aanvang 20.30 uur, euro 30,50 (inclusief servicekosten).