Lezing markante stedenbouwkundige ontwerpen

GRONINGEN - Tjalling Visser geeft 14 maart 19.30 uur in de Remonstrantse kerk in Groningen een Kunst in Zicht-lezing over markante stedenbouwkundige ontwerpen.

Visser vertelt deze avond over de stedenbouw van na de Tweede Wereldoorlog. De lezing richt zich met name op de actualiteit. Hierbij wordt een aantal Nederlandse ontwerpen belicht die niet alleen als creatie of als proces interessant zijn, maar ook betekenis hebben gehad voor de ontwikkeling van de stedenbouw in ons land. Markante ontwerpen hebben een grote mate van originaliteit, een in het oog springend karakter, maar vooral ook een oplossend vermogen voor het vraagstuk dat moet worden opgelost.

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht.

Entree euro 12,50. Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of 050-3188651. Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14 Groningen.