SKSG ontvangt OKÉ vignet in het bijzijn van de kinderburgemeester

GRONINGEN - In restaurant ‘Houdt van Eten’ was dinsdag de feestelijke uitreiking van het ‘OKÉ vignet’ aan Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG).

Het ‘OKÉ vignet’ wordt uitgegeven door Stichting Kind en Voeding aan organisaties die bijdragen aan een gezonde leefstijl van kinderen. De voorzitter van Stichting Kind en Voeding, Ko Henneman, reikte het vignet uit in het bijzijn van de kinderburgemeester van Groningen, meerdere kinderen van SKSG en vertegenwoordigers van JOGG en Jong Leren Eten. Atze Hoogma nam het OKÉ vignet namens SKSG in ontvangst. De komende weken zal op alle 67 locaties van SKSG de OKÉ vignetsticker worden opgehangen.

Eén van de inspiratiebronnen van SKSG voor het bieden van gezonde voeding aan kinderen zijn de zogenoemde ‘blue zones’. Dit zijn gebieden op de wereld waar het aantal bewoners dat honderd jaar of ouder wordt hoger ligt dan in de rest van de wereld. Een mooi streven voor SKSG om ook bij te dragen aan Groningen als een ‘blue zone’ in de toekomst. Dit doet SKSG door kinderen, ouders en medewerkers bewust te maken van de invloed van een gezonde levensstijl.