CBK zoekt kunstenaars, vormgevers en architecten

GRONINGEN - aarlijks realiseert het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) een kunstopdracht tijdens Noorderzon Performing Arts Festival.

Vorig jaar was dat een interactieve lichtsculptuur, eerder was dat onder andere een sculptuur op de speelweide, een tijdelijk paviljoen annex brug op de vijver en een uitkijktoren. Op dit moment zoekt het CBK kunstenaars die de opdracht van 2018 willen realiseren. Je kunt reageren als je een opleiding in een van deze disciplines hebt genoten en professioneel werkzaam bent op een van deze terreinen. Verder moet je wonen en/of werken in Groningen. De jaarlijkse opdracht is bedoeld als talentontwikkelingstraject. Daarom zoekt het CBK kunstenaars die willen leren.

De uiteindelijke opdracht luidt: ontwerp een kunstwerk / ontmoetingsplek in de ruimste zin van het woord. Het object nodigt uit tot betreden en/of verblijf. Thema dit jaar: kun je een relatie leggen tussen stad en ommeland? Het werk wordt geplaatst in het Noorderplantsoen. Tijdens de ontwikkeling van het werk wordt gezamenlijk naar de beste locatie gezocht. Geïnteresseerden kunnen tot en met 12 maart een voorstel indienen, daarna vindt een selectie plaats. Op de website van het CBK staat de volledige oproep, zie www.cbkgroningen.nl.

Foto Jenne Hoekstra.