Groningse Nacht van de Filosofie: kaartverkoop start op 1 maart

GRONINGEN - In het Groninger Forum is 13 april de zevende editie van de Groningse Nacht van de Filosofie. Het thema van deze goedgevulde avond is online/ offline.

Te gast zijn Maxim Februari, Miriam Rasch, Hans Schnitzler, Marjan Slob, Hans De Bruijn en anderen. De kaartverkoop voor de Groningse Nacht van de Filosofie start op donderdag 1 maart om 10.00 uur.

Heb je 3.000 Facebook-vrienden, post je foto’s van je cappuccino’s op Instagram, date je via Tinder? Of ben je juist hélemaal klaar met je smartphone en het posten van selfies. Maak je je zorgen over de data die over je wordt verzameld. Hoe dan ook: dan is deze editie van de Groningse Nacht van de Filosofie écht wat voor jou. We dagen bekende wijsgeren en vakfilosofen uit te vertellen over offline zijn in een wereld die altijd online is. Met meer dan 30 sprekers uit binnen- en buitenland bieden we dit jaar nóg meer filosofische gesprekken, lezingen en interviews dan ooit tevoren. Denk mee over vragen zoals: Beleef je de wereld anders als je een periode offline gaat? ‘Ben’ je de data die er over jou is verzameld? En hoe moeten we reageren op bots die verkiezingen beïnvloeden en hackers in onze babyfoons? Ook kun je dieper duiken in het thema van de Maand van de Filosofie, want de macht van verbeelding én de verbeelding van macht komt ook ruim aan bod. We besteden onder andere aandacht aan dierentalen, Haruki Murakami en de politiek van straatvloggers.

Tickets zijn vanaf 1 maart online te koop via groningerforum.nl/filosofie en aan de kassa van het Hereplein. kaarten euro 17,50 en euro 12,50. De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Groninger Forum.