Brand in loods EM2 op Suikerunieterrein

Groningen - GRONINGEN - Zondagmiddag is in een gebouw op het voormalige Suikerunieterrein een brand ontstaan. Inmiddels is de brand geblust, meldt Dagblad van het Noorden.

GRONINGEN - Zondagmiddag is in een gebouw op het voormalige Suikerunieterrein een brand ontstaan. Inmiddels is de brand geblust, meldt Dagblad van het Noorden.
De brand ontstond in de loods EM2, die ook wel de Muziekschuur wordt genoemd. De wanden hiervan zijn opgetrokken uit pakken stro. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Om goed te kunnen blussen werd een deel van de strobalen uit elkaar getrokken.

Weinig bluswater

De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig. Er was een tekort aan bluswater, waardoor ook een waterwagen uit Eelde werd opgeroepen. Omstreeks half vier zondagmiddag werd het sein brand meester gegeven. Hierna zijn met een mobiele kraan de smeulende resten stro verwijderd. De wand achter het stro, een damwandprofiel, is intact gebleven waardoor het vuur zich niet naar binnen heeft kunnen verspreiden. https://twitter.com/BRWGroningen/status/967748706220068864