NLdoet voor een dag vrijwilligerswerk

GRONINGEN - Oranje Fonds heeft 9 en 10 maart voor de 14e keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet geeft verenigingen en stichtingen in het hele land de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Ook in Groningen en omgeving zijn op die twee dagen mooie en leuke vrijwilligersactiviteiten te doen bij verschillende sociale organisaties. Denk aan: het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf en een speeltuin, of het begeleiden van uitjes met ouderen of gehandicapten. ‘Wij roepen, ook in Groningen en omgeving, jong en oud op om de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden via www.nldoet.nl/vrijwilligers voor een klus bij hun in de buurt. Ze zullen ervaren dat het niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook ontzettend belangrijk en dankbaar werk is. Met jouw inzet beteken je écht iets voor een ander. Bovendien hebben organisaties er naderhand nog maandenlang plezier van’, aldus Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Jaarlijks doen duizenden organisaties mee aan de unieke vrijwilligersactie NLdoet. In alle uithoeken van het land kunnen mensen aan de slag.