Vrienden van het Martini Ziekenhuis werft voor Vriendje

GRONINGEN - Het ‘VRiendje’ is een 360 graden camera waarmee, in combinatie met een Virtual Reality bril, op afstand een belangrijke gebeurtenis kan worden bijgewoond.

Een ziek kind kan bijvoorbeeld met behulp van het VRiendje ‘aanwezig’ zijn in de klas. Daarnaast kan een VR-bril bij nierdialyse, revalidatie en bijvoorbeeld darmonderzoek een welkome afleiding bieden aan de patiënt bij een pijnlijke en/of langdurige behandeling. De stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis wil dat VRiendje niet alleen ziekenhuisbreed in te zetten is, maar ook beschikbaar is voor zorginstellingen in de regio.

Vrienden van het Martini Ziekenhuis biedt patiënten nét dat extraatje om het verblijf in het Martini Ziekenhuis aangenamer te maken. Zowel bij poliklinisch bezoek als bij langdurige opname kan dat extraatje afleiding bieden of ongemakkelijke en pijnlijke momenten verzachten.

Laura de Vries, fondsenwerver van Vrienden van het Martini Ziekenhuis: "Bedrijven en particulieren kunnen zelf een actie starten. Een mooi initiatief is de samenwerking tussen Bert Klunder, patiënt in het Martini Ziekenhuis, autoraceteam het Desert Cat Rally Team en voetbalvereniging V.V. Grijpskerk. Zij hebben samen de sponsoractie Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis opgezet. Ze organiseren verschillende acties waarmee ze geld inzamelen. Met de opbrengst schaft de stichting bedfietsen aan voor de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Met de bedfietsen kunnen patiënten tijdens hun chemotherapiebehandeling hun conditie op peil houden en herstel bevorderen."