Kees Vlietstra nieuwe hoofdcoach Nic./John Schokker Makelaardij

GRONINGEN - Het bestuur van Nic./John Schokker Makelaardij gaat met ingang van volgend seizoen in zee met Kees Vlietstra als nieuwe trainer/hoofdcoach.

Vlietstra was in zijn actieve spelersperiode één van de topspelers van Nic. en international van het Nederlands korfbalteam. Vlietstra is op dit moment bondscoach van Jong Oranje (U21). Het bestuur van Nic./John Schokker Makelaardij is enthousiast en blij met de nieuwe hoofdcoach. Als korfbal met Groningen worden gecombineerd dan kom je uit bij Kees Vlietstra, een echte Nic.-er.

Er is een mondelinge principeovereenkomst voor 2 jaar afgesproken. Vlietstra heeft aangegeven dat zijn werk bij de korfbalbond, het KNKV, inclusief het werk als bondscoach, voorrang heeft. Agenda-technisch is dat echter goed op te vangen. Vlietstra en het bestuur zijn daarnaast in gesprek met een assistent-coach die waar nodig gaten kan opvullen en het 2e team onder de hoede neemt.

Met Vlietstra mikt de vereniging op een kwaliteitsimpuls. Die impuls is broodnodig want afgelopen weekend degradeerde het vlaggenschip van Nic./John Schokker Makelaardij uit de hoofdklasse. De nog jonge selectie heeft het vertrek van vijf spelers en enkele blessures niet kunnen opvangen. Dat betekent echter wel dat er direct werk aan de winkel is voor Vlietstra. Kees Vlietstra volgt Jan Jouke Flokstra op als hoofdcoach. Voorzitter Van der Ploeg over Flokstra: “Hij is vorig jaar met Thomas Echten voor de groep gaan staan terwijl hij, en wij, wisten dat het moeilijk zou worden. Dat valt in hem te prijzen. Maar de missie is helaas mislukt. We zullen dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen.”

Vlietstra heeft de wereld aan contacten in het korfbalwereldje. Bovendien staat Vlietstra bekend als een trainer/coach die spelers beter kan maken en waar spelers graag voor willen spelen. Dat kan zeker het verschil maken.

Voorzitter van der Ploeg: “Duidelijk moet zijn dat de lat hoog blijft liggen bij Nic./John Schokker Makelaardij. Degradatie zal niet leiden tot het aanpassen van de ambities. Er is nu sprake van een grote sportieve tegenslag. Maar ondertussen groeit het aantal leden en het aantal teams. En dat na vele jaren van achteruitgang. Stap voor stap bouwen we verder. En straks met Vlietstra bouwen we verder aan de kwaliteit die voor de top vereist is.”