Leerlingen Alfa-college zamelen in voor de Kraambank

GRONINGEN - Leerlingen van het Alfa-college beginnen een inzamelingsactie voor de Kraambank van Isis Kraamzorg.

Ze doen dat in het kader van hun opleiding verzorgende IG. Voor de lessen kraamzorg is de inzameling een afsluitende opdracht. De leerlingen strijden in groepjes voor de meeste punten/kilo’s. Eind april/begin mei is bekend welk groepje de meeste spullen heeft verzameld. De Kraambank is erg blij met dit initiatief van het Alfa-college.

Isis Kraamzorg kwam destijds met het initiatief voor de Kraambank omdat er helaas steeds meer aanstaande moeders en gezinnen zijn die financieel wel een steun(tje) in de rug kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er veel gezinnen die deze moeders een warm hart toedragen en hun gebruikte spullen willen doneren aan de Kraambank van Isis Kraamzorg. Dankzij deze gulle gevers kan de Kraambank bestaan.

De Kraambank beschikt over een mooie collectie. Van babykleertjes (tot en met maat 68) en kinderwagens, tot aan badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. Iedereen die babyspullen wil doneren aan de Kraambank kan tijdens kantooruren terecht aan de Queridolaan 5 in Groningen of aan de K.R. Poststraat 131 in Heerenveen. Alle babyartikelen (behalve speelgoed) zijn welkom, mits schoon en in goede staat.