Politie Groningen zoekt drie inbrekers

GRONINGEN - De politie in Groningen is op zoek naar drie inbrekers die zaterdag zijn overlopen in de Zonnelaan. In de Groninger wijken Paddepoel en Selwerd is dit jaar acht keer ingebroken.

Het drietal leek opvallend veel op elkaar, blijkt uit de signalementen op de Facebookpagina van Politie Groningen Stad & Haren: jong (tussen de 17 en 20 jaar naar schatting) slank, donker gekleed en met capuchon.

Sneakers van Louboutin

Opvallend detail: ze droegen alle drie donkere sneakers, hoogstwaarschijnlijk van het prijzige merk Louboutin. De nauwkeurige omschrijving is afkomstig van de bewoner. Hij kwam zaterdag laat op de avond thuis en trof de drie inbrekers aan in de woning. Zij waren binnen gekomen door het slot uit de voordeur te trekken. Ze sloegen op de vlucht. Agenten van Stad & Haren hopen via het bericht op Facebook informatie te krijgen over de daders. 'Ze zijn nog niet gepakt', laat een woordvoerder weten'.

Inbraakgolf?

Het bericht gaat gepaard met een opsomming van acht straatnamen in Paddepoel en Selwerd waar eerder dit jaar is ingebroken. Of er sprake is van een inbraakgolf laat de woordvoerder in het midden. 'We horen graag meer over de inbrekers en inbraken. En we willen buurtbewoners alert maken: sluit alles goed af, maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk', meldt de woordvoerder aan het Dagblad van het Noorden.