Modelspoorshow in Selwerd

GRONINGEN - De leden van hobbyclub de Railrunners uit Groningen hebben 3 maart een modelspoor- en bouwshow.

Ze laten zien hoe zij met hun veelzijdige hobby bezig zijn. Het zijn voor hobbyisten spannende tijden. Nu veel treinenwinkels sluiten, neemt het aanbod op internet gigantisch toe. De digitale wereld is tot in de haarvaten van de modelspoorhobby doorgedrongen en biedt hobbyisten ongekende mogelijkheden. De ouderwetse analoge transformator voldoet nog steeds, maar er kan zelfs een satelliet boven de spoorbaan worden gehangen om de boel te besturen.

Op de show laten Groningse modelspoorders zien hoe ze met hun hobby bezig zijn. Ze gunnen bezoekers een kijkje in de keuken. Er zijn aan elkaar gekoppelde bakken van 120x60 cm (= module) aanwezig die een lange modulebaan vormen. Ook een idee voor een spoorbaan thuis. Zo’n gestandaardiseerde serie modules kun je overal mee naartoe nemen en aan collega-hobbyisten showen. Er zijn modules in N (1:160) en in H0 (1:87).

Vragen over treinen, modelspoor of modelbouw? Ook de mensen van de testbaan en de servicetafel staan voor je klaar. Ze denken ook aan de toekomst van deze veelzijdige hobby: kinderbaantje aanwezig.

Van 10.00 tot 15.00 uur Reitdiep College/Kamerlingh Onnes, Eikenlaan 286 (Selwerd), euro 3.50, kinderen 4-10 euro 1. Meer op www.mscrailrunners.eu, mscgroningen.nl.