MANLU wint Grunneger Laidjesfestival 2018

GRONINGEN - In een uitverkocht Der Aa-theater in de stad Groningen wonnen de heren van de band MANLU het Grunneger Laidjesfestival.

Het verhaal begon een paar maanden eerder. Eind 2017 besloot Dion Bouwes, winnaar van de vorige editie van het Grunneger Laidjesfestival, contact op te nemen met Marco Veldman. Ze kennen elkaar uit de muziekscene in hun woonplaats Bedum.

Dion kwam met het idee om een Groningstalig nummer te schrijven voor een ander. De heren gingen samen zitten en zo ontstond het idee voor de band die uiteindelijk MANLU werd genoemd. Marco vroeg broer Dewi en muziekvriend Arie Drenth (waarmee hij ook al speelt in coverband “De Heeren van Bedum”) zich bij de band te vervoegen. De band bestond toen uit: Marco (leadzang en mondharmonica), Dewi (gitaar en zang), Arie (toetsen en zang en Dion (gitaar en zang). Meerstemmige zang en een heerlijke muzikale sfeer. Tijdens de voorbereidingen bleek Dion genomineerd voor de Bosklopper Bokaal (een prijs voor beste Grunneger song van 2017). Dit werd helaas gehouden op de zelfde avond als het Grunneger Laidjesfestival en uiteraard werd hij verwacht daarbij aanwezig te zijn.

Het overgebleven trio was vastbesloten om toch aan het festival mee te doen. Een goede keus zo bleek. De jury was zeer te spreken over de MANLU.

De prijs van het liedjesfestival was het opnemen van een single.