KamerFilharmonie Der Aa met Brucknersymfonie in Martinikerk

GRONINGEN - KamerFilharmonie Der Aa zal op woensdag 7 maart in de Groningse Martinikerk de 8ste symfonie van Anton Bruckner uitvoeren. Het orkest staat onder leiding van nieuwe chef-dirigent, Jacob Slagter.

De 8ste symfonie, de langste die de Oostenrijkse componist geschreven heeft, wordt wel omschreven als een muzikale kathedraal en vergeleken met een hooggebergte. KamerFilharmonie Der Aa heeft voor deze symfonie een omvang van bijna 80 musici: er zullen onder meer twee harpen en vier karakteristieke wagnertuba’s te horen zijn.

Het concert zal worden ingeleid door orgelimprovisaties op Brucknermotieven door Jos van der Kooy, de vaste bespeler van het orgel van de Amsterdamse Westerkerk en vorig jaar tevens de stadsorganist van Haarlem. Bruckner (1824-1896) was zelf behalve componist ook organist en de orgelklank van de inleiding zal in de symfonie te horen blijven.

KamerFilharmonie Der Aa is een symfonieorkest dat in 2009 werd opgericht. Het bestaat uit amateurmusici uit de drie noordelijke provincies, die op een zo hoog mogelijk niveau muziek willen maken. Het geeft jaarlijks twee concerten in Groningen. Sinds december 2017 is Jacob Slagter de chef-dirigent van het orkest. In 2016 verzorgde het orkest met Slagter als gastdirigent een programma in het kader van het Shakespearejaar.

Martinikerk te Groningen, aanvang 20.15 uur. Kaarten euro 20 voorverkoop euro 17,50, studenten/cjp € 15, kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar via www.deraa.nl.