Gruno’s Postharmonie begint klarinetopleiding

GRONINGEN - Gruno’s Postharmonie Groningen start voorjaar 2018 met een klarinetopleiding. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar.

De lessen worden gegeven door Frank Extra, klarinettist bij Gruno’s Postharmonie en afgestudeerd als docerend én uitvoerend musicus aan het conservatorium. Frank heeft ruime ervaring in het lesgeven, zowel aan kinderen als volwassenen.

Met deze opleiding wil Gruno’s Postharmonie zowel kinderen als volwassenen de kans geven om muziek te maken. Voor diegenen die dit voor het eerst doen, of deze hobby weer willen oppakken. Belangstellenden kunnen eerst een aantal gratis proeflessen volgen. Daarna volgt een op maat gemaakt programma per leerling, waarbij de kosten in het eerste lesjaar €9,50 per les zijn. Leerlingen die na dit eerste jaar doorgaan, worden lid van Gruno’s Postharmonie. Zij betalen dan regulier contributie (euro 10,30 per maand voor jeugd, euro 16 per maand voor volwassenen) en euro 7,50 per les.

Alle leerlingen krijgen een klarinet in bruikleen. Dit zit in het lesgeld inbegrepen. Als er voldoende leerlingen zijn wordt een beginnersensemble samengesteld om zo snel mogelijk samen muziek te kunnen maken. Uiteraard kunnen leerlingen die aan het basis niveau voldoen doorstromen naar het harmonieorkest.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al meer dan 105 jaar toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enige Gronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, en behoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, tot vorig jaar ook chef-dirigent van de marinierskapel de Koninklijke Marine.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gruno’s Postharmonie Groningen via lidworden@gph.nl. Op de foto docent Frank Extra.