Studenten interviewen politicus Lilianne Ploumen

GRONINGEN - De Aletta Jacobsprijs wordt 8 maart uitgereikt aan Lilianne Ploumen. Deze prijs, die iedere twee jaar uitgereikt wordt, is in het leven geroepen om ooraanstaande vrouwen met een academische achtergrond te eren die zich onderscheiden hebben in het debat over vrouwen emancipatie.

De avond voorafgaand aan de prijsuitreiking, op 7 maart 20.00 uur, zal Lilianne Ploumen de eregast zijn tijdens de College Tour. Dit evenement is georganiseerd door zes masterstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

College Tour is een interactieve interview opzet waarbij studenten en andere gasten vragen kunnen stellen aan Lilianne Ploumen. Het is gebaseerd op de bekende Nederlandse televisie show “College Tour”, waarin studenten elke week een andere bekende gast interviewen. De gespreksleider van deze College Tour is professor ethiek Els Maeckelberghe. De studenten die vragen insturen krijgen de kans deze zelf te stellen aan Lilianne Ploumen. De vragen kunnen gaan over het werk van Lilianne Ploumen, maar ook is er de ruimte om meer persoonlijke vragen te stellen. Voor meer informatie: www.rug.nl/collegetour

De College Tour vindt in de Aula van het Academiegebouw (Broerstraat 5) van de Rijksuniversiteit roningen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. Aanmelden www.facebook.com/rugcollegetour.