Velocitas 1897 heeft water TeamTap

GRONINGEN - Oud prof voetballer Valery Sedoc, opende vandaag bij Velocitas 1897 de eerste water TeamTap van Noord Nederland.

Met de komst van dit watertappunt stimuleert de sportclub haar leden voor, tijdens en na het sporten voldoende water te drinken en wordt weer een stimuleerde stap gezet op weg naar een gezonde leefstijl van haar leden.

Een aantal weken geleden werd al bekend dat de voetbalclub Velocitas 1897 in de race is voor de landelijke Rookvrije Generatie Award. Waarbij de organisatie van ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ al benadrukte dat het complex van Velocitas al het eerste rookvrije sportterrein is boven de grote rivieren. Daarnaast prijst Velocitas zich gelukkig met een sponsor die de club wekelijks voorziet van voldoende gratis vers fruit voor haar leden. “Maar nu is daar dan ook nog een centraal watertappunt bijgekomen” zegt penningmeester Hans Edens enthousiast. Hans prijst zich gelukkig met zulke sponsoren: “Met dank aan onze sponsoren en de tomeloze inzet van onze vrijwilligers kunnen we met elkaar een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze leden!”

“Voldoende bewegen, gezonde voeding en voldoende drinken zijn de belangrijkste ingrediënten van een gezonde leefstijl”, aldus Sedoc. Water is daarbij van levensbelang. “Hoe eerder we de jeugd stimuleren voldoende water te drinken des te beter.”

Maar hoe maak je gezond en schoon kraanwater makkelijk toegankelijk voor iedereen? Stimuleren we het duurzame gebruik van water en het hergebruiken van waterflesjes? En leveren we een bijdrage aan het verminderen van plastic afval? Erik Stuut, algemeen directeur van waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis te Delfzijl: “Werken met water is ons vak! Wij voeren dan ook niet voor niets de slogan: ‘Wij werken met water’. Dus denken we ook aan de toekomst van ons water en willen we de jongere generatie stimuleren hier duurzaam mee om te gaan.” Met het leveren van de Teamtap en de teamkratjes vol bidons voor de gehele club, wordt hieraan een positieve bijdrage geleverd.