Expositie Saskia Nugteren - van Baarle in Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN - In Sociëteit De Harmonie is 23 februari 17.30 uur de feestelijke opening van de expositie van kunstwerken gemaakt door Saskia Nugteren - van Baarle.

De expositie bevat sculpturen, tekeningen en schilderijen. Enkele leden van het Harmony Combo omlijsten de opening met muziek. Iedereen is welkom aan de Kreupelstraat 10 te Groningen.

Linkshandig geboren met een creatieve geest heeft Saskia zich in de loop der jaren in allerlei kunstvormen en uitingen ontwikkeld. Het begon met tekenlessen aan de Beaux Arts in Brussel, toen zij daar vijf jaar woonde. Hierna woonde zij meerdere jaren in inspirerende omgevingen: in Rome toen zij als stewardess voor Alitalia vloog en in Ethiopië waar zij voor de Belgische en Nederlandse ambassade werkte.

Terug in Nederland ontwikkelt zij zich verder: in Eelde krijgt ze van docent Bernard Kikstra les in Kunstgeschiedenis en technieken zoals tekenen, schilderen, aquarelleren en het maken van gouache, gravure en zeefdruk. Van de schilder en musicus Willem Wolthuis krijgt ze enkele jaren les in het aquarelleren. Aan de beeldhouwschool te Groningen leert ze het beeldhouwen van Gerda Duiverman, beeldend kunstenaar en kunsthistoricus. Tegenwoordig schildert ze graag in olieverf.