Leerlingen schitteren op Gomarus Avond 2018

GRONINGEN - Onlangs vond de jaarlijkse Gomarus Avond plaats, georganiseerd en uitgevoerd door zo'n 100 leerlingen van de havo/vwo bovenbouw van het Gomarus College in Groningen.

Een avond waarin toneel afgewisseld werd met muziek, dans en magie.

Joann Klei, vwo 6-leerling, heeft het toneelstuk van dit jaar geschreven en geregisseerd in het kader van haar profielwerkstuk. De afgelopen drie jaar is Joann op allerlei manieren betrokken geweest bij de Gomarus Avonden: achter de schermen, als toneelspeelster of bij de kaartverkoop. “Ik heb me snel na de vorige Gomarus Avond opgegeven als organisator. Door mijn ervaring in elk aspect van de avond wist ik wat er bij kwam kijken. Hoewel het toch meer werk was dan ik dacht.”

Het toneelstuk, de rode draad tijdens de avond, gaat over een Hotel ‘De Stilte’ in Biessum, een dorpje in de buurt van Delfzijl. “Ik wilde een plaats in de regio die niemand kent.”, aldus Joann. Allerlei hilarische typetjes passeren de revue. Wanneer er spullen verdwijnen wordt detective Geels ingehuurd en komt de waarheid al snel aan het licht. Muzikanten van alle soorten, koor of band, speelden popnummers, passend bij de scenes van het toneelstuk. Ook de dans ontbrak niet. En dit alles geïntegreerd in een schitterend geheel.

Fenke Roorda mocht de avond aan elkaar praten, want “ik praat teveel in de klas”. En al drie jaar op rij steelt illusionist Jonne Vogel de show met zijn onbegrijpelijke kaartentrucs. “Dit was mijn derde en hopelijk laatste keer, want ik slaag graag.” vertelt examenkandidaat Jonne.

Foto links het Gomarus koor, boven Niek Pettinga en Wouter Helmholt.