TakeRoot presents Blues & Stories

GRONINGEN - Gitarist Fred Reining (Left Hand Freddy) en drummer Hans Waterman nemen bezoekers in Blues & Stories aan de hand van korte verhalen, foto’s uit de oude doos en natuurlijk heel veel muziek mee op een bluestrip.

Ze hebben samen door de jaren heen al veel meegemaakt en kregen vaak te horen dat het zonde was om deze ervaringen niet te delen. Al in 1979 speelde de jonge Reining met blueslegendes als Piano Slim, Son Thomas en R.L. Burnside. Hij leerde David ‘Honeyboy’ Edwards en Henry Townshend kennen die hem verhalen vertelden over blueslegendes als Robert Johnsen en Charey Patton.

Hans Waterman was nog maar zeventien jaar toen hij als drummer van Cuby + The Blizzards zijn intrede deed in de bluesscene. Hij maakte deel uit van historische bands uit de Nederlandse popgeschiedenis, zoals Solution, Jan Akkerman Band, Renée & The Alligators en Q65. Dus wie zouden je beter over de blues kunnen vertellen dan deze twee door de wol geverfde overlever(aar)s? Ze worden bijgestaan door bassist en zanger André van der Werf en gitarist Berend Reining.

Vrijdag 2 maart om 20.30 uur in De Oosterpoort, entree euro 15,50.