Groningen Urban Trail

GRONINGEN - ij de Groningen Urban Trail op 18 februari staan 3500 deelnemers aan de start. Voor het derde jaar op rij is het evenement voortijdig uitverkocht en het evenement groeit ieder jaar.

Het evenement is dit jaar gegroeid met ruim 15%. Voor de deelnemers ligt er een vernieuwd stadsparcours klaar met in totaal 20 highlights.

Nieuw zijn de 6 en 10 km. Eén voor één zijn alle unieke locaties bekend gemaakt en vandaag wordt de hele route gepresenteerd. Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 6 of 10 km. De introductie van de 6 km. maakt het toegankelijker voor beginnende lopers.

Stadschouwburg, NS Hoofdstation, Studentenvereniging Vindicat en Universiteitsbibliotheek Groningen zijn dit jaar de grootste trekpleisters. Deze worden op de parcourskaart vergezeld met nog zestien locaties en twee verzorgingsposten. De start en de finish zijn dit jaar op de Vismarkt. Hier kunnen deelnemers vooraf hun tassen achterlaten en krijgen ze na de finish een welverdiend ontbijt en een medaille.

Lopers die geen startbewijs hebben weten te bemachtigen en toch mee willen doen aan een Urban Trail, kunnen zich inschrijven voor de Amsterdam Urban Trail op 18 maart. Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

Eigen foto