Fanfare CWO viert 50 jarig bestaan

GRONINGEN - Muziekvereniging fanfare CWO viert dit jaar het 50 jarig bestaan met een reeks concerten en optredens in Groningen.

CWO is 1968 opgericht uit een fusie tussen 2 muziekverenigingen, Wilhelmina en Oranje. Hieruit is de naam CWO gekomen , Combinatie Wilhelmina Oranje.In het begin was het een fanfare met een drumband en majorettekorps echter die zijn er nu niet meer. Momenteel is CWO een orkestfanfare met uitsluitend zittende optredens op pleinen en in kerken en andere podia.

Op zaterdag 10 maart start CWO zijn jubileumjaar om 20.00 uur met een reünieconcert in de Colmna kerk aan de Paulus Potterstraat 2 in Groningen. Tijdens dit concert zal CWO zich presenteren en laten horen wat CWO muziekaal in huis heeft o.a het saxofoon en Dweilorkest. Voor oud leden gratis toegankelijk. Voor dit concert is zal er een reünieorkest worden samengesteld dat bestaat uit het orkest en oud leden. Hiervoor zal in de middag worden gerepeteerd op twee stukken. Daarnaast is er een oproep naar historische foto's en attributen aangezien er weinig in hiervan in bezit zijn van de vereniging. Zo is het vaandel van CWO zoek.

Ben je in het bezit van een instrument en wil je meespelen in het reünieorkest of aanmelden voor het concert kan je opgeven via mail : reunie@fanfarecwo.nl. Ben je in het bezit van historische spullen laat het CWO dan ook weten via: reunie@fanfarecwo.nl.

Voor informatie www.fanfarecwo.nl.