Recordaantal bezoekers Open dagen Alfa-college

GRONINGEN - Tijdens de Open dagen op 26 en 27 januari heeft het Alfa-college in Groningen een recordaantal bezoekers over de vloer gehad.

Maar liefst 3300 potentiele studenten bezochten de mbo-school. Dat is 10% meer dan vorig jaar. Uit de enquête die bezoekers nadien invulden blijkt dat zij de Open dagen van het Alfa-college waarderen met een 8. Ze zijn vooral heel positief over de informatie die ze hebben gekregen, de sfeer op school en de mbo-studenten die ze te woord hebben gestaan.

Uit de enquête blijkt dat bezoekers vooral informatie willen over de sfeer op school, wat je doet tijdens een opleiding en wat je kunt gaan doen ná de opleiding. De Open Dagen voorzien goed in die informatiebehoefte: ruim 90% van de respondenten geeft aan dat ze de informatie over deze uitstekend vinden. ‘Het eerste wat me opviel was dat er een goeie sfeer was en dat alles duidelijk werd uitgelegd’, gaf iemand als feedback.

Het Alfa-college zet tijdens de Open Dagen veel studenten in om bezoekers te woord te staan. Dat blijkt een goede keuze, zo vinden de bezoekers: 90% vindt de voorlichting door studenten uitstekend. ‘Ze konden goed uitleggen hoe de opleiding en de stage er voor hen uitzag. Ze vertelden ook hoe het er op school aan toe gaat en wat ze zelf van de school vinden. Ik weet nu alles wat ik wilde weten’, aldus een bezoeker van locatie Kluiverboom.

Over het Alfa-college

Het Alfa-college leidt jonge mensen en volwassenen op voor de samenleving van nu en straks. Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in de verschillende regio’s. Wij zijn een christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland waar je terechtkunt voor een mbo-opleiding, educatief traject of een bedrijfsopleiding. Verbinden, vertrouwen en ondernemen zijn onze kernwaarden en vormen de basis van ons handelen. Ook besteden wij extra aandacht aan de speerpunten Healthy Ageing, Energie en Ondernemen.