Meer werk voor vijftigplussers in de regio Groningen

GRONINGEN - Vijftigplussers zijn vitaler en werken langer dan vroeger, maar als ze werkloos worden hebben ze twee keer zoveel kans op langdurige werkloosheid als jongeren (CBS, 2017).

Vanuit de gedachte dat ondernemend denken en doen tegenwoordig de manier is om aan het werk te komen, opent Expeditie 050 (Exp050) vrijdag 9 februari de deuren van haar werk- en ontmoetingsplek aan de Oude Ebbingestraat 59 in Groningen. Exp050 is een project van MJD/Link 050 met als doel; samen met werkzoekende vijftigplussers, ondernemers, werkgevers en verschillende organisaties in Groningen betaalt werk te vinden of creëren. Exp050 werkt vanuit het ‘van, voor en door’ principe: werkzoekenden houden zelf regie op hun route naar werk. De ruime kennis en werkervaring die de werkzoekende al heeft kan men delen, weer opwaarderen en de eigen plannen weer scherp stellen: wat kan ik, wat wil ik, waar ga ik voor en wat heb ik daarvoor nodig? Ondernemers en coaches faciliteren de weg naar werk met hun expertise en netwerk. Het project sluit aan bij de ambitie van de werkzoekende en de vraag uit de samenleving en/of bedrijfsleven. Exp050 wordt mogelijk gemaakt met financiering uit het “Actieplan Perspectief voor vijftigplussers” van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met dit project wordt een nieuwe vorm van arbeidstoeleiding ontwikkeld waarbij de werkzoekenden zelf een prominente rol hebben.

Werkzoekend?

Ben jij vijftigplus en wil je door een nieuwe bril “werk” bekijk? Wil je weer aan het werk en doen waar je goed in bent? Samen met verschillende partijen verborgen leuke nieuwe banen ontdekken? Jouw kennis, expertise en netwerk delen? Doe dan mee aan Expeditie 050!

Ondernemer?

Wil jij als ondernemer naast profit ook tijd besteden aan people? En weet jij in de rol van jobhunter verborgen vacatures vinden binnen je netwerk? Heb je zin om vijftigplussers te faciliteren naar een nieuwe baan? Geef je dan op voor deze uitdagende klus. Meer weten? Meld je dan aan!

Werkgever?

Senioriteit kan juist iets kan toevoegen aan een bedrijf: ervaring, loyaliteit, nauwkeurigheid, overwicht, servicegerichtheid, diversiteit binnen het team. Dit kan het niveau van de onderneming flink omhoog trekken. Ben jij werkgever/ondernemer die kansen ziet voor nieuwe werkgelegenheid binnen of buiten je bedrijf? Wil jij ervaren en breed inzetbare vijftigplussers binnenhalen? Meld je dan aan en ga met ons in gesprek over je ideeën en om de mogelijkheden te verkennen. Zie www.exp050.nl.