Dizkartes beloont actieve studiebollen

Groningen - Door de Algemene Studentenvereniging Dizkartes werd woensdag 7 februari voor de zesde keer de ‘Dizkartiaan 2.0’-prijs uitgereikt aan de drie studenten met de beste studieresultaten in combinatie met een actief lidmaatschap.

Door de overheid zijn er de afgelopen jaren steeds strengere eisen gesteld op het gebied van studeren. Met deze reden heeft Dizkartes in 2012 een stimuleringsmaatregel genomen. Met dit initiatief wil de studentenvereniging diens leden stimuleren om serieus bezig te zijn met hun studie en daarnaast de kans te bieden voor zelfontplooiing.

De combinatie van een actief lidmaatschap met studeren is een verrijking van de studententijd en deze uitreiking laat zien aan alle leden dat dit goed te combineren is, meent de vereniging. Vorige week werd de winnaar van de ‘Dizkartiaan 2.0’-verkiezing - Timo Zuidema - beloond met een geldbedrag van vijfhonderd euro. Laura Buis en Jet Wedda - de nummers twee en drie - kregen respectievelijk driehonderd en tweehonderd euro. Deze bedragen worden beschikbaar gesteld door de Sociëteit der Dizkartes Senioren, een club van oud-leden.