Neal Haan terug bij Groen Geel

GRONINGEN - Neal Haan keert vanaf het seizoen 2018/2019 terug als hoofdtrainer van Groen Geel 1. Hij volgt de naar Gorecht vertrekkende Robbie Wentink op.

Tussen 2009 en 2015 was Haan al hoofdtrainer bij Groen Geel. In die jaren leidde hij Groen Geel van de toen nog 6e klasse naar de 1e klasse. Groen Geel speelde de afgelopen jaren geen rol van betekenis in de 1e en 2e klasse en voorzitter Geert Kamminga verwacht dat daar verandering in komt met het aantrekken van Haan: ,,Wij vinden het fantastisch dat Neal Haan zich weer vol overgave aan de club wil binden. Neal heeft laten zien dat hij goede spelers naar de club kan halen en hen samen weet te smeden tot hechte teams die altijd meestrijden om het kampioenschap.”

Naast hoofdtrainer, was Neal Haan ook jarenlang voorzitter van Groen Geel. Hij speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de club. Haan hielp mee een clubcultuur te ontwikkelen waar sportieve prestaties, gezelligheid en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Sinds zijn afscheid in 2015, richtte Haan zich onder andere op de Groninger Swim Challenge: een zwemestafette in open water waarmee geld in gezameld wordt voor onderzoek naar kanker.