Immanuelkerk zoekt zangers voor project Muziek voor Vrede

GRONINGEN - In het kader van de 4- en 5-meiviering in Groningen is op 4 en 6 mei het muziekproject Muziek voor Vrede onder leiding van Cobien Nieuwpoort.

Delen van The Armed Man en The Peacemakers van de Engelse componist Karl Jenkins worden ten gehore gebracht. In deze muziekstukken roept Jenkins op tot vrede, vrede tussen volken, vrede tussen religies, vrede tussen mensen.

Karl Jenkins (1944) is een eigentijdse Engelse componist. Hij schreef “The Armed Man” in 1999 voor de millenniumviering, met de ondertitel “A Mass for Peace”. Hij roept in deze muziek volken en religies op dichter tot elkaar te komen. Het stuk is gebaseerd op een katholieke mis, waarin andere elementen zijn vervlochten, zoals het 15e eeuwse Franse volkslied “L’ homme armé” (the armed man), wapengekletter, marcherende soldaten. In The Peacemakers heeft Jenkins teksten van aansprekende ‘peacemakers’ zoals Mandela, Gandhi, Dalai Lama op muziek gezet.

Voor de uitvoering van het project worden zangers gezocht. Deelname is kosteloos, wel wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de kosten van de bladmuziek. De repetities vinden plaats dinsdagavond (van 19.30 - 21.00 uur) vanaf 6 maart en op zaterdagochtend (van 10.00 -11.30 uur) vanaf 10 maart in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 te Groningen. Aanmelden graag voor 19 februari bij Ingrid Webbink: ingridwebbink@gmail.com.;