Winnaars Groninger Film 2017

GRONINGEN - Tijdens een feestelijke uitreiking met Hadassah de Boer zijn vrijdag 2 februari De Beste Groninger Films 2017 verkozen.

Dit gebeurde allemaal tijdens de 22e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen in een uitverkocht Groninger Forum. De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de regio Groningen. Voor de vierde editie van De Beste Groninger Film werden er ruim 50 films ingezonden voor vier categorieën: non-fictiefilm, videoclip, opdrachtfilm en fictiefilm. In iedere categorie werden er drie of vier films genomineerd. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Evert Janse (directeur OOG TV), Dana Nechushtan (regisseur van o.a. Hollands Hoop), Perrie Hoekstra (ruim 25 jaar ervaring als televisie- en filmmaker) en Kevin Toma (filmjournalist, o.a. de Volkskrant) had de moeilijke taak om de winnaars te kiezen. Winnaar beste non-fictiefilm De Stille Beving > Piet Hein van der Hoek Namens de jury: Indrukwekkend relaas, ook los van het zeer actuele onderwerp. Het gesol met de slachtoffers van de aardbevingen is een ziekmakende situatie en dat voel je als kijker. Winnaar beste videoclip ChuBeats - Glass Creature > Anton van der Linden Namens de jury:Een treffend voorbeeld van een clip die een verhaal probeert te vertellen en alleen al daarom prijzenswaardig. Winnaar beste fictiefilm Memories wrapped in paper planes > Antonia Rehnen Namens de jury: De film schept een geheel eigen wereld die je niet per se hoeft te begrijpen, maar die wel allerlei emoties oproept. Zorgvuldig, fantasievol, smaakvol, charmant, secuur en met visie. Winnaar beste opdrachtfilm Club Guy & Roni: the road from Happiness > Lex Vesseur Namens de jury: Verrassende promo voor een nieuwe show, waarin de gekte van de groep sprekend overkomt. Hysterisch maar beheerst en uiteindelijk vooral ook een erg aanstekelijk eindresultaat. De winnende films krijgen elk een cheque van € 1.000,- te besteden bij de Cine Media Groep. Uitreiking gemist? De uitreiking van Beste Groninger Film 2017 wordt zondag 4 februari om 20.00 uur uitgezonden op OOG TV.

Groninger Forum

Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamische plek voor populaire cultuur, informatie, actualiteit en media. Voor ontspanning en verdieping. Voor iedereen. Tot de opening opereert het Groninger Forum in het centrum op verschillende locaties: de oude Camera-bioscoop aan het Hereplein en de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. De wijken Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk worden vertegenwoordigd door zes wijkvestigingen van het Groninger Forum.