Nieuwbouw Prins Claus Conservatorium officieel open

GRONINGEN - Het vernieuwde gebouw van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen wordt 15 februari feestelijk geopend. René Paas, commissaris van de Koning van de provincie Groningen, verricht dan de officiële openingshandeling.

De opening vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in het conservatorium.

Op 30 oktober 2017 werd de nieuwbouw al in gebruik genomen. Vanaf dat moment zijn alle opleidingen van het conservatorium sinds lange tijd weer samen onder één dak. De kop van de Oosterpoortwijk heeft met de nieuwbouw een markant gebouw gekregen dat de contouren laat zien van de historische gevels van de panden die zijn gesloopt. Tegelijkertijd heeft het gebouw een moderne uitstraling door de gouden platen die de hoger gelegen niveaus markeren. BDG Architecten uit Zwolle kreeg de opdracht om een gebouw te ontwerpen van internationale allure dat de interactie van het conservatorium met de omgeving stimuleert. Door grote raampartijen te creëren is direct zichtbaar dat er in het gebouw muziek gemaakt wordt en met de Jazzclub op straatniveau wordt het gebouw toegankelijker gemaakt voor buurtbewoners en stadjers. Naast de jazzclub zijn er in de nieuwbouw een tweede klassieke kamermuziekzaal, een opnamestudio en extra leslokalen verwezenlijkt.

Tijdens de officiële opening worden de namen van de kamermuziekzaal en de jazzclub onthuld. De kamermuziekzaal krijgt de naam Peter de Grote Zaal ter ere van het twintigjarig jubileum van het Peter de Grote Festival, dat nauw verbonden is aan het conservatorium. De jazzclub krijgt de naam Little New York, een verwijzing naar de naam van het jazzprogramma New York comes to Groningen.