Caught in the App: fotografieworkshop

GRONINGEN - Sociaal innovator Ritzo ten Cate verzorgt 10 februari de fotoworkshop Caught in the App tijdens de LABweken van VRIJDAG.

Deelnemers aan de workshop fotograferen zogenaamde telefoonzombies in de binnenstad van Groningen. Ritzo maakt momenteel wereldwijd furore met zijn fotoserie van mensen die verzonken in hun smartphones het contact met de buitenwereld zijn kwijtgeraakt. Deelnemers gaan met Ritzo de binnenstad van Groningen in en maken foto’s van mensen die verzonken in hun smartphone over straat lopen. Ritzo weet steeds foto’s te maken van het moment dat deze telefoonzombies van hun schermpjes opkijken en wakker lijken te worden.

De Groninger maakt zich zorgen over de smartphone-verslaving van de moderne mens. “Smartphone-verslaving leidt tot ongelukken in het verkeer, roekeloos vergaderen, overgewicht, app-nekken, eenzaamheid, slapeloze nachten, depressie en zelfs zelfmoord. En meer”, legt Ritzo uit. Niet alleen gaan deelnemers foto’s maken, het is ook de bedoeling om de telefoonzombie aan te spreken, al is het maar om te bedanken voor de foto.

Naast de fotoworkshop geeft Ritzo op woensdag 14 februari een lezing over Caught in the App en de gevolgen van onze smartphone-verslaving. Staren we niet teveel naar dat kleine scherm? Moeten we afkicken en de werkelijkheid weer omarmen? De lezing wordt vanaf 20:00 uur gehouden bij VRIJDAG aan de Walstraat 34.

Aanmelden via LABweken@bijvrijdag.nl of kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/LABweken.