Opening City Central

GRONINGEN - ity Central is een hub, een thuisbasis voor internationaal Groningen, opgericht om nieuwe inwoners beter hun weg laten vinden in de stad, en om het contact tussen oude en nieuwe inwoners te bevorderen. Internationalisering biedt veel kansen voor Groningen, maar kan ook de hoge sociale cohesie aantasten. Hoe gaat de stad hiermee om? De hub is een initiatief van Marian Counihan en Eva Magnusková, beide internationale Groningers, en wordt mogelijk gemaakt door steun van het Akkoord van Groningen.

Het is hun missie om nieuwe inwoners te behouden voor de stad. Ze willen de verbinding tussen Stadjers en internationale inwoners bevorderen, en de positieve invloed van internationalisering zichtbaar maken in de stad, zodat nieuwe inwoners goed kunnen integreren.

City Central dient als informatiebalie en thuisbasis voor activiteiten zoals My Local Friend, waarbij internationals gekoppeld worden aan Stadjers voor taalondersteuning en sociaal contact. Taalcursussen en andere bijeenkomsten worden in het pandje gehouden. Verder activiteiten door de hele stad, waarbij de nadruk steeds ligt op contact tussen nieuwkomers en de stad. City Central is gevestigd in het pand aan de noordzijde van de A-kerk .