Vier duurzame Qliners Arriva Touring op dieselvervanger

GRONINGEN - Als eerste vervoerder in het openbaar vervoer in Nederland rijdt Arriva Touring met vier bussen (Qliners) op fossielvrije brandstof van GoodFuels.

Deze duurzame dieselvervanger is gemaakt van afvalstromen en zorgt voor een CO2-reductie van circa 90 procent. De Qliners (Volvo-bussen) rijden tussen Groningen en Drachten (lijnen 304 en 314) in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe. Het OV-bureau Groningen Drenthe verzorgt het busvervoer in opdracht van de provincie Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen. Een jaar lang houden Arriva Touring en Volvo het brandstofverbruik van de bussen bij, evenals de impact op de motoren. Daarnaast worden chauffeurs en reizigers gevraagd naar hun ervaringen. Tijdens de proefperiode – die mogelijk is gemaakt door de provincie Groningen – wordt ongeveer 100 duizend liter fossielvrije brandstof gebruikt. Op die manier draagt Arriva bij aan een beter milieu. De duurzame dieselvervanger van GoodFuels is volledig gemaakt van gecertificeerde afvalstromen en staat los van de voedselketen of producten uit de palmolie-industrie. De CO2-reductie bedraagt zo’n 90 procent. Ook is de kwaliteit van deze duurzame brandstof hoogwaardiger dan van reguliere fossiele diesel.

Herkenbare bussen

De Qliners zijn voor de proefperiode speciaal in een herkenbaar jasje gestoken en bestickerd met de tekst: deze bus rijdt op fossielvrije hernieuwbare diesel. GoodFuels is marktleider op het gebied van ontwikkeling en wereldwijde distributie van geavanceerde duurzame biobrandstoffen. Onze brandstoffen (zoals bijvoorbeeld HVO of onze duurzame marine diesel & stookolie) worden geleverd aan alle transportsectoren waarvoor het de beste en snelste optie is om te verduurzamen zoals de zeevaart, zwaar wegtransport, spoorvervoer, binnenvaart en de bouw. Bedrijven kunnen zo een CO2-reductie tot wel 95% realiseren (well-to-wheel) en daarmee hun ecologische footprint sterk verlagen. De fossielarme en fossielvrije dieselvervangers van GoodFuels zijn direct inzetbaar. Dit betekent dat ze zonder aanpassingen aan motoren zijn te gebruiken (‘drop-in’). Alle brandstoffen van GoodFuels worden gemaakt van afval- en reststromen en voldoen aan de zwaarste duurzaamheidseisen. GoodFuels voldoet aan de RSB-standaard en beschikt over een onafhankelijke duurzaamheidsboard, bestaande uit leidende NGO’s en academici. Deze board adviseert over de duurzaamheid van de individuele brandstoffen. GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep. www.goodfuels.com