Voetbalclinic kwetsbare kinderen

GRONINGEN - Het Vergeten Kind organiseerde vandaag voetbalclinics voor kwetsbare kinderen in de stadions van vier Eredivisie en zestien Jupiler League clubs, waaronder F.C. Groningen.

De kinderen leerden deze dag voetbalskills van profs en selectiespelers van F.C. Groningen en beleefden een mooie dag met hun idolen. De voetbalclinic is een onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind. De kinderen werden met de bus opgehaald en hadden een spetterende, sportieve middag. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Adidas gesponsorde voetbalschoenen. Zo konden ze als een echte speler mee het veld op met de selectiespelers. Na de clinic werden de kinderen rondgeleid door het stadion en de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. En als klap op de vuurpijl kreeg elk kind ook nog twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd! “Op de lat schieten is zo bijzonder. Dat gebeurt minder dan een doelpunt!” (Cane, 6 jaar)

Langste supportsjaal van Nederland

In Nederland zijn 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten.