Acoustic Popnight op VRIJDAG LABweken

GRONINGEN - Muziekleerlingen van VRIJDAG brengen 2 februari verschillende popliedjes ten gehore tijdens de Acoustic Popnight.

In verschillende samenstellingen zingen ze onder meer liedjes van Ed Sheeran, Michael Jackson en Mike Posner. Het concert is onderdeel van de VRIJDAG LABweken en begint om 17.00 uur in Simplon.

Samen muziek maken

Leerlingen die tijdens de Acoustic Popnight optreden, volgen individuele zang- of muzieklessen bij VRIJDAG. Tijdens de eerste LABweek, waar alles draait om samen muziek maken, gaan ze samen aan de slag om een popliedje in te studeren. Joëlle Dol, muziekdocent bij VRIJDAG: “Voor de Acoustic Popnight moet iedereen een beetje uit zijn comfortzone treden. Mijn pianoleerlingen spelen bijvoorbeeld tijdens hun reguliere lessen vooral klassieke stukken. Nu spelen ze samen met andere muziekleerlingen een popsong. Juist door samen te spelen, leer je veel van elkaar en ervaar je muziek veel sterker dan als je alleen speelt. Ik ben er van overtuigd dat je daar uiteindelijk een betere pianist van wordt!”

LABweken

De LABweken zijn de creatieve speeltuin van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Samen muziek maken vormt de basis van alle projecten in de eerste week. In de tweede week gaan alle deuren van het huis van de amateurkunst open; een VRIJDAG LABweek vol theater, beeldende kunst én muziek. De VRIJDAG LABweken zijn van 29 januari tot en met 11 februari. Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/labweken.