EnTranCe met Barn Talks over energietransitie in Noord-Nederland

GRONINGEN - EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen, heeft woensdag 7 februari ‘Barn Talks’.

Het is de eerste uit een reeks maandelijks terugkerende Barn Talks over de energietransitie in Noord-Nederland. Wouter van Dieren, de patriarch van het Nederlandse duurzame milieu, trapt af met een interessante lezing over de dilemma’s die klimaatverandering met zich meebrengen.

Voor altijd een dilemma: het klimaat

Wat is er tussen 1972 en nu gebeurd op het gebied van duurzaamheid en energie? En wat gebeurt er als we die lijn doortrekken naar de toekomst? Hoe kan de energieagenda er dan voor de komende jaren uitzien? En hoe verbinden we die met Noord-Nederland? Deze vragen staan centraal tijdens de lezing van Wouter van Dieren. Jonge ondernemers en professionals reageren op zijn verhaal en zetten daarmee aan tot een debat met de zaal.

Verrassende debatten

Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in de debatten en gesprekken. Tijdens de Barn Talks worden professionals bij elkaar gebracht, op zoek naar nieuwe ideeën en inzichten over de energietransitie en duurzaamheid. Hiermee geeft EnTranCe het werkveld de mogelijkheid om het debat over één van de grootste uitdagingen van onze tijd aan te gaan; de transitie naar een duurzame op schone bronnen gebaseerde energiesamenleving. De Barn Talks geven een extra impuls en netwerk voor energieprofessionals en andere geïnteresseerden rondom het thema energie. Ze worden geleid door Marcel Nieuwenweg, bekend als presentator bij RTV Noord. De debatten beginnen aan het einde van de middag in de EnergyBarn op EnTranCe en er wordt afgesloten met een borrel. De Barn Talks worden vanaf 2018 maandelijks georganiseerd. De allereerste Barn Talk vindt plaats op woensdag 7 februari van 16.00 tot 18.00 uur. Deze Barn Talk wordt gevoerd in het Nederlands. Voor meer informatie en aanmelden kijk hier.