Voorstelling Salam met openbare repetitie

GRONINGEN - In Stadsschouwburg Groningen is 12 februari een openbare repetitie van Salam, de nieuwe voorstelling van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönbergs K[h]AOS.

Bezoekers krijgen een aantal scenes te zien die nog in de maak zijn, maar gaan daarnaast in kleine groepen een parcours afleggen waarin ze cast en crew van Salam zien werken in deelrepetities. Toegang van de openbare repetitie is slechts € 5,-.

Bezoekers mogen, na een korte inleiding door regisseur Guy Weizman, een parcours afleggen langs de verschillende elementen van de voorstelling in wording, om een zo compleet mogelijk beeld van het maakproces te krijgen. De route leidt dwars door de schouwburg langs decorontwerper Ascon de Nijs, dramaturg Robbert van Heuven, choreografe Roni Haver, acteurs Jack Wouterse, Bien De Moor, Bram van der Heijden, Mohammed Azaay die teksten leren (weet je eindelijk hoe ze dat doen: zóveel tekst in hun hoofd stampen) en de musici laten horen hoe hun maakproces er uit ziet.

Salam gaat op zaterdag 10 maart in première in de Stadsschouwburg Groningen. Beeld Martijn Halie.