Daniel Reuss aan de slag met jonge zangers

GRONINGEN - Als beginnende zanger praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s uit de gelederen van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam.

Meesters&Gezellen is een sprankelende, jaarlijks terugkerende concertserie door zangstudenten van de Nederlandse conservatoria. Elk van de stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) wordt gevormd door één ervaren zanger, de Meester, en vijf jonge zangers, de Gezellen. Zo wordt alweer voor het achtste jaar een ambitieus concertprogramma gepresenteerd, dat op 8 februari voor de derde keer op rij in de Groningse der Aa-kerk te beluisteren is.

Daniel Reuss, chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam, leidt het ensemble voor de tweede keer. Het programma dat hij heeft samengesteld rijkt van de ingetogen eenstemmigheid uit de elfde eeuw van Pierre Abélard tot de duizend jaar later door Georgi Sztojanov (1985) gecomponeerde Angelic Books, op teksten uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Dit stuk beleeft in de complete versie zijn wereldpremière.

Eerdere edities van Meesters&Gezellen werden gedirigeerd door de vermaarde Letse dirigenten Kaspars Putniņš (Lets Radiokoor, Ests Filharmonisch Kamerkoor) en Sigvards Kļava (Lets Radiokoor).

Aanvang 20.15, informatie en kaartverkoop www.meestersengezellen.nl. Eigen foto.