Kids United begint

GRONINGEN - Kids United gaat vanaf 2 maart framevoetbal aanbieden. In het Indoor Soccer Center Groningen kunnen kids vanaf 4 jaar met een lichamelijke beperking dan eindelijk ook voetballen.

Kids United heeft inmiddels 135 kinderen en jongeren, veelal met een verstandelijke beperking die in allerlei niveaus kunnen trainen en hun wedstrijden spelen. In de afgelopen jaren heeft Kids United een paar leden gehad met een rollator, maar dat bleek niet veilig tussen de overige kinderen en jongeren. De stichting hoopt dat kinderen die afhankelijk zijn van een rollator, looprekje of krukjes zich gaan aanmelden. De nieuwe voetbalvorm kan het best gespeeld worden met een rollator (model dorsaal) waarbij het frame aan de achterkant ondersteuning biedt, zodat de benen vrij zijn. Kids United is dan ook op zoek naar deze rollators en roept hulpmiddelencentra, kinderfysiotherapeuten op om mee te denken.

Iedereen die een dorsaal rollator over heeft of eentje wil schenken kan contact opnemen met stichting Kids United (0505427040) Ook de kinderen kunnen zich hier aanmelden.