Snoek Hoveniers met ‘De Levende Tuin’

GRONINGEN - De Tuin en Sfeerbeurs in Martiniplaza Groningen is van 15 tot en met 18 februari.

Het grootste noordelijke tuinevenement, vol inspiratie en voorbeeldtuinen. Snoek Hoveniers demonstreert in samenwerking met NL Greenlabel De Levende Tuin op de beurs. In een levende tuin kun je groen beleven door te zien, voelen, horen, ruiken en te proeven. Daarnaast helpt een levende tuin mee aan een betere leefomgeving

De levende tuin is een initiatief van meerdere organisaties om dit doel te steunen. Bij De Levende Tuin wordt gebruik gemaakt van duurzaam verantwoord materiaal waarbij rekening is gehouden met goede infiltratie, klimaatadoptatie, circulair denken en het stimuleren van de biodiversiteit. Daarnaast is er gezorgd voor een hoge belevingswaarde. Snoek Hoveniers wil met dit initiatief laten zien hoeveel er mogelijk is met een levende tuin, hoe groot of klein uw tuin ook is. Passend bij elke tuinstijl.

Lodewijk Hoekstra zal op vrijdag 16 februari om 15.00 uur tijdens het open podium in gesprek gaan met Tamara Ekamper, programmaleider Duurzaamheid & Leefomgeving Gemeente Groningen en Carla Veldhuis, consulent Operatie Steenbreek over hoe de gemeente Groningen zorgt voor meer groen in de stad en hiermee de zintuigen van bewoners en bezoekers prikkelt. Daarnaast gaat Lodewijk om deze middag de levende tuin op de beurs officieel labelen. Dit betekent dat de levende tuin voldoet aan de vijf pijlers bodem, dieren, energie, voedsel en water.

Open donderdag 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag 13.00 tot 21.30 uur, zaterdag 10.00 tot 17.00 uur, zondag 10.00 tot 17.00 uur.