Kwetsbare kinderen krijgen voetbalclinic van FC Groningen

GRONINGEN - Stichting Het Vergeten Kind heeft 31 januari voetbalclinics voor kwetsbare kinderen ín de stadions van twintig Eredivisie en Jupiler League clubs, waaronder FC Groningen.

Ongeveer twintig kinderen leren deze dag voetbalskills van FC Groningen en beleven een onvergetelijke dag met hun idolen. De clinic is bedoeld om de kinderen een dag vol plezier te geven waarbij zíj oprechte aandacht krijgen en hun problemen even kunnen vergeten. De voetbalclinic is een onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind van 29 januari tot en met 4 februari. Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind zegt over de clinics: “Door te sporten, vergeten ze hun zorgen en komt er positieve energie vrij. Ze maken contact met andere kinderen en ontwikkelen dus ook nog eens sociale vaardigheden. Ze leren respect te hebben voor elkaar door in een team samen te werken. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ze van de profvoetballers krijgen en het mogen sporten bij een topclub een ongelofelijke ervaring die ze hun hele leven lang bij zal blijven.”

Een leuke dag vol aandacht

De kinderen worden op woensdag 31 januari met de bus opgehaald bij hun opvanglocaties en gaan een spetterende, sportieve middag tegemoet. Nadat zij ontvangen zijn met een drankje en iets lekkers is het tijd voor het echte werk. De kinderen krijgen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen om als echte speler mee het veld op te gaan met de selectiespelers. Na de clinic krijgen de kinderen een rondleiding door het stadion en volgt er een persmoment (foto’s en interviews). De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje en de deelnemende kinderen krijgen twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Deelnemende Clubs Jupiler League en Eredivisie

FC Groningen is niet de enige voetbalclub waar op 31 januari 2018 een voetbalclinic is. Ook bij de volgende clubs zal dit sportieve evenement plaatsvinden: Almere City FC, NEC Nijmegen, FC Volendam, FC Den Bosch, De Graafschap, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waalwijk, FC Oss, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, SC Cambuur en SC Telstar. Uit de Eredivisie doen mee: AFC Ajax, FC Groningen, Heracles en ADO Den Haag. In totaal zullen circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic volgen.

Langste sjaal van Nederland

Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland. Meer op www.hetvergetenkind.nl.